Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü 10/C ve 11/C sınıfları ile Forbe Cafe ve Restorantta kahvaltı ve sıcak içecekler workshop eğitimi yapılmıştır.
20 - 27 Aralık Mehmet Akif ERSOY Haftası için okulumuzda düzenlenen Mehmet Akif şiirleri okuma yarışmasına 36 öğrencimiz katılmıştir. İlk elemeden sonra 2. elemeye 10 öğrenci kalmıştır. Yarışma sonucunda:
1. Nisa Nur BAHTİYAR
2. Rabia KULE
3. Meysarah İBRAHİM
olmuştur.
Katilim sağlayan tüm öğrencilerimize katılım belgesi verilmiştir.
Bu coşkulu katılım için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.
Gençlik ve Spor müdürlüğünce düzenlenen 16 yaş Kütahya Santranç turnuvasında Ceylin GÜNDÜZ 1.olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.
Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek içecek hizmetleri alanı olarak İstanbul gastronomi festivalinde başarı gösteren öğrencilerimizi staj yaptıkları Hilton Garden Inn ve Gül Palas otellerinde ziyaret ettik bizi misafir eden Seda hanım Recep Oruç Ve Necati Gündüze teşekkür ederiz, öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.
Koordinatör Müdür yardımcımız İbrahim POLAT , MESEM Müdür yardımcımız Mustafa İNCİ ve Alan Şeflerimiz ile Kros Otomotiv e Mesleki Eğitimdeki kaliteyi artırmak amacıyla ve sektörün bizlerden beklentilerini görüşmek üzerine ziyarette bulunduk.
Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimizin İstanbul Tuzla Marina’da düzenlenen 20. İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri ve Gastronomi Festivalinden aldıkları ödüller sebebiyle okul olarak öğrencilermizin başarılarını kutladık. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi başarılarından dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof. Dr Ali Alaş, Okulumuzda Tübitak Bilim Söyleşi’leri kapsamında “Atık Sudan Elektrik Üretimi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Sunuma okul öğretmenlerimiz ve Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerimiz katıldı. Sunum sonunda öğrencilerimize katılım belgeleri verildi.
Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimizin katıldığı ve İstanbul Tuzla Marina’da düzenlenen 20. İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri ve Gastronomi Festivalinden ödüller alarak gururlandık.
6 Altın
2 Gümüş
1 bronz
1)Esra KAYA lise düzeyi restorant tatlı tabağı gümüş madalya (Devlet Hatun baklava)
2)Zeynep YILDIZ lise düzeyi ana yemek altın madalya (ıspanak akkaşık yatağına kuzu pirzola)
3)Hamiyet DAĞDELEN restorant tatlı tabağı altın madalya (lavantalı krem katalan)
4)Kezban Nur KOÇER restorant tatlı tabağı bronz madalya (hamaylı)
5)Hediye Belemir ÇOBAN ana yemek altın madalya (etli erik)
6)Nur Sena ÖZ balık yarışması altın madalya (Ala)
7)Kevser AKÇAY makarna tabağı altın madalya (Efulim)
8)Kevser AKÇAY balık tabağı altın madalya (meftun)
9)Burcu TURAN ana yemek yarışması gümüş madalya (küp et zerdeçallı bulgur pilavı ile)
Öğrencilerimizi, emeği geçen Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Yarışma süresince öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yanlarında olan idarecimiz İbrahim POLAT’a da teşekkür ederiz.
Demokrasi ve İnsan Hakları kulübünün organizasyonunda “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü “ Programı düzenlendi. Programda İnsan haklarının ihlal edildiği Filistin de yaşanılanlar üzerine konuşma yapıldı.
3308 sayılı kanun gereği Gürok Turizm ve Madencilik A.Ş de İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi gören okulumuz Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile koordinatör öğretmenlerimize göstermiş oldukları yakın ilgi, alaka ve özverili çalışmalarından dolayı İnsan Kaynakları Müdürü Hacer KIROĞLU ve İnsan Kaynakları Lideri Kübra Şavluk’a okulumuz adına Okul Müdürümüz Nur ÖZİLTÜRK, Koordinatör Müdür yardımcımız İbrahim POLAT ve Alan Şeflerimiz ile teşekkür ziyaretinde bulunduk.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları liseler arası bilek güreşi müsabakalarında derece alan öğrencilerimiz
65 kg sag ve sol kol il 3.sü
Züleyha Nur Balta
70 kg sag ve sol kol il 2.si
Ayşe Naz UZUN
75 kg sag ve sol kol il 3.sü
Fatma Yasemin Koç
2023 Kasım ayı için AT12A sınıfı öğrencisi Ayşe KAHYA, okul içinde ve dışındaki örnek davranışları nedeniyle, okul öğretmenlerimizin oylarıyla Kasım ayının örnek öğrencisi olarak seçilmiştir.
Öğrencimiz Sertifikasını Okul Müdürümüz Nur ÖZİLTÜRK'ten almıştır.
Okulumuz Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı 10/Cve 11/C sınıfı öğrencileri ile alan öğretmenleri ve idarecileri eşliğinde DPÜ Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne ve Korkmaz Leblebi fabrikasına teknik alan gezisi düzenlenmiştir. Bilgilendirme semineri verilerek uygulama mutfakları gezilmiştir. Sonrasında Korkmaz Leblebi fabrikasının ön hazırlık paketleme ve depolama üniteleri gezilmiştir.
1.Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Tunahan ERGİN, İnsan Kaynakları Şefi Merve ANBAR ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Ali Rıza VİDİNLİOĞLU okulumuzu ziyaret ettiler.
Misafirlerimize Okul Müdürümüz Nur ÖZİLTÜRK ve alan şeflerimiz tarafından bilgilendirme yapıldı.
1.Kütahya OSB’de bulunan firmalara teknik gezi düzenlenmesi, istihdama yönelik çalışmaların yapılması, okul sanayi işbirliği çerçevesinde okulumuz ile alanlarımızın bulunduğu işletmelerle eşleştirmelerin yapılması konularında istişare yapıldı.
Misafirlerimize nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
“1.Dönem Veli Toplantımız” velilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve duygusal gelişim süreçlerinin detaylı bir biçimde görüşüldüğü toplantımıza katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.