Tavşanlı 15 Temmuz Fen Lisesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Robotav Ulusal Robot yarışmasına bu yıl Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencimizden 4 ekip 8 öğrenci ile katılım sağladık.

Bu zorlu yarışmada;

Arazi kategorisinde Amazon isimli robot için Merve Uysal, Terminator isimli robot için Cengiz Okuducu öğretmenlerimiz danışmanlık yapmıştır.

Geri dönüşüm kategorisinde de Robogirl isimli robot için Pınar Dilsiz, Robo43 isimli robot için de Ahmet Kolatan öğretmenlerimiz danışmanlık yapmıştır.

Danışmanlık yapan öğretmenlerimize ve yarışmada çok güzel bir mücadele gösteren öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Öğretmen ve öğrencilerimizi yalnız bırakmayarak yarışmanın başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Zekiye Nur Öziltürk ve Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uysal'a da çok teşekkür ederiz.

“KUTSO GİRİŞİMCİLİK SÖYLEŞİLERİ”

20 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00-15.00 arasında, Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Girişimcilik Projesi” kapsamında, Rol Model Kadın Girişimci TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi ve Kütahya ADS Şeker Firma Sahibi AYŞE SÜLÜN ZIYPAK tarafından girişimcilik üzerine söyleşi gerçekleşecektir.

Söyleşiye tüm öğrencilerimizin katılımını bekleriz.

Tarih:    20 Mayıs 2024 – Pazartesi

Saat:    14.00-15.00

Yer:       Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

#kutahyatso #kutahyailmillieğitimmüdürlüğü #devlethatunmeslekiveteknikanadolulisesi #girişimcilik

Sağlık , Temizlik ve Yeşilay Kulübü Organizasyonunda “Alanlar Kurabiye Yapmayı Öğreniyor” Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Okul rehberlik servisimiz tarafından tüm öğrencilerimizle “Sosyal Beceriler” konulu seminer gerçekleştirilmiştir. Sınıf içi uygulamalar ile öğrencilerimizin öğrendikleri becerileri kullanmaları sağlanmıştır.

Kapadokya ve Konya'nın tarihi kültürel ve manevi değerlerini tanımak amacıyla düzenlenen gezimiz güzel anılar biriktirerek tamamlanmıştır. Bu gezide emeği geçen müdür yardımcımız Ali İhsan Uysal ve öğretmenlerimiz Pınar Dilsiz, Merve Uysal ve Polat Bayar'a teşekkür ederiz.

Okulumuz Uygulama Anaokulu öğrencileri ve anneleri ile birlikte Alâ Kafe Restoranda anneler günü yemeği yedik. Çocuklar annelerine hediyelerini verip kutladılar. Birlikte güzel bir gün geçirildi.

‘’Ben Her Yerde Varım ‘’ Projesi  gereği ‘‘Meslek Lisesi  Öğrencileri Kardeşleri ile buluşuyor’’ etkinliği kapsamında  Okul Müdürümüz Zekiye Nur ÖZİLTÜRK, Koordinatör Md. Yrd. İbrahim POLAT,  Alan Şeflerimiz Tetrin ULUDAĞ, Melis Kerkük KAPTAN , Ayşe POLAT CAN ,Ayşenur KUTLUĞ ve Bölümlerimizi temsil eden 4 öğrencimiz ile Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanları hakkında Linyit Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine tanıtım ve bilgilendirme  ziyareti  yapılmıştır.

‘’Ben Her Yerde Varım ‘’ Projesi  gereği ‘‘Meslek Lisesi  Öğrencileri Kardeşleri ile buluşuyor’’ etkinliği kapsamında  Okul Müdürümüz Zekiye Nur ÖZİLTÜRK, Koordinatör Md. Yrd. İbrahim POLAT,  Alan Şeflerimiz Tetrin ULUDAĞ, Melis Kerkük KAPTAN , Ayşe POLAT CAN ,Ayşenur KUTLUĞ ve Bölümlerimizi temsil eden 4 öğrencimiz ile Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanları hakkında Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine tanıtım ve bilgilendirme  ziyareti  yapılmıştır.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Devlet Hatun M.T.A.L Çocuk gelisimi bölümü olarak Özel Eğitim Anaokulunda bulunan çocuklarla rontlar, danslar el ve yüz boyama etkinlikleri yapılmış,  farkındalık ve sosyal gelişim çalışmaları düzenlemiştir.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Devlet Hatun M.T.A.L olarak Beden eğitimi öğretmeni İsmail Ergin ve Okul müdür yardımcısı Adem Bestepe önderliğinde spor kulübü öğrencileri ile Özel Eğitim Anaokulunda bulunan çocuklarla spor faaliyetleri yapılmıştır.

‘’Ben Her Yerde Varım ‘’ Projesi  gereği ‘‘Meslek Lisesi  Öğrencileri Kardeşleri ile buluşuyor’’ etkinliği kapsamında  Okul Müdürümüz Zekiye Nur ÖZİLTÜRK, Koordinatör Md. Yrd. İbrahim POLAT,  Alan Şeflerimiz Tetrin ULUDAĞ, Melis Kerkük KAPTAN , Ayşe POLAT CAN ,Ayşenur KUTLUĞ ve Bölümlerimizi temsil eden 4 öğrencimiz ile Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanları hakkında Şehitler Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine tanıtım ve bilgilendirme  ziyareti  yapılmıştır.

‘’Ben Her Yerde Varım ‘’ Projesi gereği ‘‘Meslek Lisesi Öğrencileri Kardeşleri ile buluşuyor’’ etkinliği kapsamında Okul Müdürümüz Zekiye Nur ÖZİLTÜRK, Koordinatör Md. Yrd. İbrahim POLAT, Alan Şeflerimiz Tetrin ULUDAĞ, Melis Kerkük KAPTAN , Ayşe POLAT CAN ve Ayşenur KUTLUĞ ile Bölümlerimizi temsil eden 4 öğrencilerimizle birlikte Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanları hakkında Fatih Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine tanıtım ve bilgilendirme ziyareti yapılmıştır.

1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Bilişim Haftası kapsamında, okulumuz Bilişim ve İnternet Kulübü, Bilişim Teknolojileri ve İnternet Güvenliği konularında seminer düzenleyerek okulumuz öğrencilerini bilgilendirmişlerdir.

Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve  Kızılay Kulübü nün organize ettiği, “ Ben Her Yerde Varım “ Projeleri doğrultusunda “ Ramazan Ayında Yaşlılarımıza İftar Yemeği Hazırlama” etkinliği Ramazan Ayı boyunca huzurlu ve mutlu bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Kütahya Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Rukiye ERDİNÇ, Atp 10/A sınıfı öğrencilerine "Mahremiyet ve Haya Duygusu" konulu sunum yapmıştır.