T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

    Okulumuz Kütahya’da 1940-1941 öğretim yılında Kız Enstitüsü olarak eğitime başlamıştır.

     O yıllarda ilkokula dayalı 5 yıl süreli genç kızlarımızı iyi bir vatandaş ve becerikli bir ev kadını olarak yetiştirmeyi amaçlayan Kız Enstitüleri moda-çiçek, bıçkı-dikiş olmak üzere iki meslek dalı bulunmaktaydı.

     Bu program 1963-1964 öğretim yılına kadar devam etmiştir. Ülkemizin sosyal kültürel ekonomik gelişmeleri kız enstitülerinin programlarında köklü bir değişme yapmayı gerektirmiş ve amaçlarda öğrenim süresince eğitim programlarında önemli değişiklikler getiren yeni programlar hazırlanarak ortaokuldan sonra üç yıl olan meslek okulları haline getirilmiş ve öğrencilerin ilgi istek ve yeteneklerine göre seçebilecekleri Giyim, Çocuk Gelişimi, El Sanatları, Ev Yönetimi ve Beslenme, Nakış ve Resim bölümleri açılmıştır.     

1974-1975 öğretim yılında üçüncü 5 yıllık kalkınma hedeflerine ve 9. Milli Eğitim Şurası kararlarına uygun olarak Kız Enstitüleri Kız Meslek Lisesi olarak adlandırılmıştır.

     1986-1987 öğretim yılında Çini Desinatörlüğü bölümü açılmış 3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu gereğince işletmelerde meslek eğitimi yapan meslek okulları kapsamına okulumuz da alınmıştır.

     Anadolu Kız Meslek Lisesine sınavla öğrenci alınmakta ve öğrencilerimiz bir yıl İngilizce hazırlıktan sonra Seramik bölümünde öğrenim görmektedirler.

     1998-1999 öğretim yılında Seramik alt yapısına erkek öğrenci alınabilmesi amacıyla Anadolu Kız Meslek Lisesi olan okulumuz Anadolu Meslek Lisesi olarak hizmete girmiştir.
     2000-2001 öğretim yılında Kız Meslek Lisesi bünyesinde Cilt Bakimi ve Kuaförlük branşı açılmıştır. Ayrıca METGE Projesi uygulamaya alınmıştır.

     2001-2002 öğretim yılından itibaren okulumuz adi Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi olarak değiştirilmiş ve yine bu öğretim yılından itibaren Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde Bilgisayar, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Grafik Tasarımı bölümleri faaliyete geçirilmiştir.

Bugün bünyemizde;

     Anadolu Teknik Lisesi
              
Bilişim teknolojileri Alanı
               Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı
               Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı

     Anadolu Meslek Lisesi
                Seramik ve Cam Teknolojileri Alanı

                Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı
                Radyo ve Televizyon Alanı

     Meslek Lisesi
                El Sanatları ve Teknolojisi Alanı
                Giyim Üretimi Teknolojisi Alanı
   
     Uygulamalı Anaokulu bulunmaktadır.

     Okulumuz ilk açıldığı yıllarda tek binada eğitim öğretim yaparken bugün üç ayrı binada öğretim vermekteyiz.


 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 27.10.2017 00:55 - Görüntülenme: 4635
  Beğen | 0  kişi beğendi