Radyo ve Televizyon Alanı

RADYO VE TELEVİZYON ALANI

ALANIN AMACI

İletişim ve medya sektörü, küresel düzeyde değişen pazar, rekabet koşulları ve hızlı teknolojik ilerlemeler nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Sektörde faaliyet gösteren kuruluşların rekabet gücünü artırabilmesi için teknolojik gelişmelere göre kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bu durum sektörde alanında yetişmiş nitelikli eleman ihtiyacını artırmaktadır.

YER ALAN TEKNİK ALANLAR

Radyo-Televizyon Alanı Çerçeve Öğretim Programında;

Grafik ve Animasyon

Kameramanlık ve

Teknik Yapım ve Yayın yer almaktadır.

TEKNİK YAPIM YAYIN

Teknik yapım, yayın elemanının sahip olması gereken, radyo-televizyon ve prodüksiyon kuruluşları ile organizasyonlarda kurgu yapma, ses ve ışık cihazlarını kullanma, yönetmenin talimatlarına göre teknik işleri yürütme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

İSTİHDAM ALANLARI

Radyo-televizyon alanından mezun olan  öğrenciler,seçtikleri dal/meslekte kazandıkları  yeterlikler doğrultusunda;

Televizyon kuruluşlarında

Radyo kuruluşlarında

Prodüksiyon şirketlerinde

Haber ajanslarında

Reklam ajanslarında ve

Turizm sektöründe yer alabilirler.

BELGELENDİRME

Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.

Öğrenciye, gelecekte kullanmak ve iş yeri açmasını sağlamak için iş yeri açma belgesi verilmektedir.

Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler sertifikaya yönelik belgelendirmelerde değerlendirilir.

EĞİTİM SÜRESİ

Program 4 yıl olarak tasarlanmıştır. Programın temel yapısı oluşturulurken 9. sınıfta ortak dersler, 10. sınıfta ortak dersler ile alan ortak dersleri, 11 ve 12. sınıflarda ise ortak dersler, dallara özel derslerin okutulması planlanmıştır.

Bu derslerin içerikleri belirlenirken ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen temel yeterlikler, sektör araştırmaları ve mesleki yeterlikler dikkate alınmıştır.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Dersin altındaki modüllerin işlenişi sırasında kazandığı (bilgi, beceri ve tavırlar) yeterlikler, ölçme değerlendirme ölçütlerine göre değerlendirilir

Okulda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilerek öğrencilerin dersteki başarısı belirlenir.

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ

Bölümümüz, 12.sınıfa geçen bütün öğrencilerini işletmelere yollamaktadır. İlimizde yer alan:

Üniversite,

Radyolar,

Tüm kamu kuruşları,

Gazeteler ve

Özel şirketlere öğrenci göndermektedir.

Öğrencilerin genel durumuna göre stajları, kalıcı hale dönüşebilir. Stajlarda, öğrencilerimiz maaş almaktadır.

BÖLÜMÜN GENEL DURUMU

BÖLÜM ÖZELLİKLERİ

Radyo ve Televizyon Alanı, ilimizde sadece okulumuzda yer almaktadır. Merkezde ya da ilçelerde, bu alan yer almamaktadır. Bu da bölümümüzü, diğer alanlara karşı avantajlı hale getirmektedir.

Öğrencilerimizin başarı durumu, okul ortalamasının üstündedir. Her sene yeni gelen öğrencilerimiz, tek olan alanımız için staj görmeye başlamaktadır.

Mezun olan öğrencilerimiz, staj yaptıkları kurumlarda çalışmaya başlar.

Yayın: 10.01.2014 - Güncelleme: 21.07.2020 23:56 - Görüntülenme: 3163