Grafik Ve Fotoğraf Alanı

TANIMI

Günümüzde her alanda yaşanan bilimsel, teknolojik, kültürel ve ekonomik gelişmeler, bütün sektörleri etkilemekte ve bu durum doğal olarak mesleki eğitimi de yakından ilgilendirmektedir. Görsel ve işitsel teknikler ve medya yapımcılığı sektöründe yaşanan hızlı ve teknolojik gelişmeler Grafik ve Fotoğraf alanını doğrudan etkilemektedir. İnsanlar arası iletişimi sağlayan araçlardan biri olan fotoğraf ve grafik sanatı, bu anlamda önemli bir yere sahiptir. Grafik ve fotoğraf sanatının temel işlevi bir mesajı iletmek, bir ürün ya da hizmeti tanıtmaktır. Bu çerçevede sektör ihtiyaçları doğrultusunda Grafik ve Fotoğraf alanı altında; “grafik”, “fotoğraf çekim” ve “fotoğraf baskı” dallarında öğretim programları hazırlanmıştır.

Okulumuz “ GRAFİK” dalında eğitim ve öğretim vermektedir.

*  Yaratıcılıkta sınır tanımayan,
*  Olaylara ve çevreye karşı bakış açıları farklı ve duyarlı olan
*  İyi gözlem yeteneği ve yaşamdaki ayrıntıları fark edip yorumlayabilen,
*  Yaptığı işi ve seçtiği mesleği seven,
*  Başarılı ve disiplinli çizim yeteneğine sahip olan ve bu yeteneğini daha da ileriye götürebilen,
*  Etkili iletişim becerileri olan,
*  Reklam, pazarlama ve tanıtım ile ilgili yayınları, teknolojik gelişmeleri takip eden ve bunları işine olumlu anlamda yansıtabilen kişiler profesyonel anlamda iyi bir grafikerdir.

AMACIMIZ

Grafik ve fotoğraf alanı altında grafikerlik mesleğinin yeterliklerine sahip, donanımlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çevre ve toplum bilincine sahip, güç birliği bilinci ile kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirebilen ve işin her aşamasında kaliteden sorumlu olmanın gereğini bilen bireyler yetiştirmektir.

Devlet Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğraf alanı mezunlarımızın büyük bir çoğunluğu üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına devam etmektedirler.

Bu öğrencilerimizin çoğunluğu, kaliteli eğitimin önemine inanmış gözde üniversitelerde eğitim görmektedirler.
Hacettepe Üniversitesi
Gazi Üniversitesi güzel sanatlar Fakültesi
Gazi Üniversitesi eğitim fakültesi Grafik bölümü
Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel sanatlar fakültesi
Eskişehir Anadolu Güzel sanatlar Fakültesi
bu Üniversitelerin sadece birkaçıdır.

İŞ BULMA İMKÂNLARI

Grafikerlik dalından mezun olan öğrenciler;

• Orta ve büyük ölçekli matbaa ve yayın kuruluşlarında,
  • Grafik tasarım stüdyolarında,
  • Reklam ajanslarında,
  • Televizyon, gazete vb. basın kuruluşları,
  • Bünyesinde tanıtım birimi bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda vb. yerlerde çalışabilirler.

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek eğitimi: meslek liselerinin Grafikerlik dalında sertifika verilecektir. Lise eğitimi sonrasında meslek yüksek okullarının;

• Fotoğrafçılık
  • Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  • Grafik Tasarımı
  • Halıcılık ve Desinatörlüğü
  • Matbaacılık
  • Mimari ve Dekoratif Sanatlar
  • Serigrafi
  • Tasarım ve Basım Yayıncılığı
  • Açıkhava Reklâm Ürünleri ve Serigrafi
  • Cam-Seramik
  • Çini İşlemeciliği
  • Endüstriyel Seramik
  • Mimari Dekoratif Sanatlar
  • Seramik
  • Halıcılık ve Desinatörlüğü
  • Mimari Dekoratif Sanatlar
  • Tasarım ve Basım-Yayımcılık bölümlerine sınavsız geçiş yapabilirler.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Grafik / Grafik Sanatlar, Grafik Tasarımı alanlarından mezun olanlar yükseköğretim lisans programlarına ek puan ile girebilecekleri

• Matbaa Öğretmenliği
  • Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği´dir.

Güzel Sanatlar Fakültelerinin özel yetenek sınavı ile öğrenci alan ilgili bölümlerine girebilirler.

Yayın: 10.01.2014 - Güncelleme: 26.02.2018 09:01 - Görüntülenme: 3892